Ne propusesem sa facem o prezentare a primelor sisteme GIS implementate, sa ne aducem si noi aminte cum aratau primele versiuni de CADMOS. Sistemele de calcul de-atunci daca ar fi prin preajma ar starni zambete... Prima harta trasata la EGH a fost realizata pe un CUB-Z care avea ca sistem de operare un stramos al DOS-ului - respectiv CP/M 😃

Ei bine - uite insa ca avem o problema - nu mai avem CUB-Z-uri,  iar arhiva e plina de floppy-uri de 5 1/4 inch 😱 - azi-maine termenul de floppy disk va fi dat uitarii, daramite sa ai arhivate date pe floppy-uri de 5 1/4 !!! Pana gasim o solutie cum sa resuscitam informatia va oferim o serie de filme de prezentare a primului GIS realizat vreodata (ca tot e amintit in sectiunea GIS-Istoric a site-ului nostru). Ideea d-lui Roger Tomlinson a fost extraordinara, iar cand vezi si tehnica utilizata - n-ai cum sa nu-ti scoti palaria in semn de respect.

Filmul l-am gasit pe Youtube, sper ca nu incalcam ceva drepturi de autor. E impartit in 3 fragmente, puteti incerca sa utilizati subtitrarea in romana, dar nu va asteptati la minuni :)



Comments powered by CComment

Prin apasarea butonului "Accept" va exprimati acordul utilizarii cookie-urilor in scopuri analitice sau publicitare.