Lansam in cele din urma un proiect de suflet. Un WebGIS in adevaratul sens al cuvantului, o aplicatie in care interogarea spatiala si implicit rezultatele instantanee ale acesteia reprezinta axul central. Nu e o harta cu informatii de tip GIS, ci o banca de date cu interfata de tip harta.

Testati aplicatia DespreCluj si dati-ne un feedback!

In mod cert, putini sunt cei care vor intelege ca rezultatele afisate de site-ul DespreCluj.ro sunt in fapt rezultatele interogarii complexe a unei baze date spatiale. La actionarea butonului de analiza, serverul e "bombardat" cu nu mai putin de 50 de interogari succesive pentru a oferi informatii detaliate despre demografia, locuirea, dotarile, detaliile urbanistice si economice ale zonei in cauza. Sigur, unele baze de date sunt inca in curs de completare (cele referitoare la populatie si locuire) altele sunt atat de dinamice incat e greu de tinut pasul cu ritmul de dezvoltare (cladirile noi si spatiile verzi din jurul acestora); interfata grafica suporta imbunatatiri (mai ales pentru mediile mobile) - aveti va rugam rabdare cu noi! - suntem specialisti in GIS, nu in interfete web 😀
Desprecluj
Baza de date a municipiului Cluj-Napoca contine multe informatii unicat: cladiri, adrese, limite de proprietate, spatii verzi, populatie, numarul de unitati locative corespunzator fiecarei cladiri, zonificare fiscala, sistematizare pe cartiere, obiective de tipul gradinite, scoli, crese, supermagazine, statii ale Companiei de Transport Public, sectii de politie, lacase de cult dar si informatii spatiale publice precum Planul de Urbanism General al Muncipiului, sau reteaua ariilor protejate. Nu ne rezumam doar la acestea! - treptat vom introduce si alte date care consideram ca vor fi atractive.

Site-ul se doreste a fi un suport de informare a celor interesati (pot fi interese imobiliare, economice, urbanistice, dar poate fi - simpla curiozitate!) - si valorifica toate capabilitatile Sistemelor Informatice Geografice: analiza de suprapunere - (informatii din surse diferite dar referitoare la acelasi spatiu geografic) - analiza de proximitate (suma populatiei rezidente sau a unitatilor locative pe o raza de 500 de metri, cele mai apropiate obiective) - analize complexe (calculul procentului de spatii verzi sau a procentului de ocupare a ternului - POT - o analiza de proximitate/suprapunere respectiv comparativa cu a celorlalte zone ale municipiului).

Informatiile urbanistice sunt extrem de complexe - veti fi informat despre tipul zonificarii reglementate instituite de noul PUG, tipul Unitatii Teritoriale de Referinta, situarea in zone de protectie a unor monumente, situri arheologice sau constructii edilitare; in zone de siguranta corespunzatoare transportului feroviar sau constructiilor edilitare; in zone naturale protejate cu interdictie la construire; in zone cu riscuri tehnologice sau naturale; in zone cu servituti de utilitate publica. Probabil ca detaliile sunt putin prea tehnice pentru neinitiati - insa reprezinta un castig insemnat pentru cei care doresc sa afle detalii din Planul de Urbanism General al muncipiului Cluj-Napoca intr-un mod nou si adecvat (in contradictie cu studierea unor planse / poze cu hasuri si legendele aferente).

Puteti sa incercati doar ca o joaca - sa incercati sa identificati zona cea mai populata din Cluj. Nu uitati insa ca asteptam parerile voastre.

Comments powered by CComment

Prin apasarea butonului "Accept" va exprimati acordul utilizarii cookie-urilor in scopuri analitice sau publicitare.