Evolutia satului lipit de Cluj-Napoca este cel mai usor de urmarit pe o harta, prin urmare - vedeti in articol o modalitate originala de reprezentare a metamorfozei ruralului in urban.
In 2004, santierul noului cartier blocuri ANL de la Cetatea Fetei dadea practic startul dezvoltarilor imobiliare. Pana atunci Florestiul era un sat decent, cu o populatie de aproximativ 6500 de oameni.
Situatia in 2020 (departe de acalmia oarecum asteptata datorita pandemiei sau epuizarii treptate a resurselor de spatiu):
Conform datelor oficiale Florestiul are acum o populatie de 45000 de persoane - surse neoficiale spun ca dublul acestui numar ar corespunde in fapt realitatii.
Am lasat oarecum intentionat in imagine, in partea dreapta, o buna parte din cartierul Manastur al Clujului - performer la randul lui in ceea ce priveste densitatea populatiei. Avea in 2011 aproape 100000 de locuitori. Zona construita noua a Florestiului e mai intinsa decat Manasturul... Iar in ceea ce priveste procentul de ocupare a terenului - cartierul Clujului, desi aspru criticat in trecut, acum poate fi model de bune practici :)
Utilizand o serie de timp - limitata desigur de posibilitatile de identificare a surselor care informeaza despre anul in care au fost construite cladirile din Floresti, am generat o suprapunere de imagini din care sa va faceti o idee despre modul in care a evoluat Florestiul.
Pentru realizarea hartilor am utilizat:- software: QGIS, Inkscape, GIMP
- baza de date GIS a EGH Cluj-Napoca
Comments powered by CComment